Burgerhulpverlener

Wat doe jij bij een hartstilstand?

Om van een wijk een hartveilige 6-minutenzone te maken zijn 2 zaken van levensbelang:

  • Voldoende bij HartslagNu aangemelde AED's verdeeld over de wijk die 24/7 beschikbaar zijn liefst in een buitenkast
  • Voldoende bij HartslagNu aangemelde burgerhulpverleners (EHBO'ers, BHV'ers of mensen die kunnen reanimeren) 

Kan je reanimeren en heb je een geldig reanimatiecertificaat, EHBO-diploma of BHV-diploma meld je dan aan bij HartslagNu en help mee Eindhoven hartveilig te maken!

Als je je als burgerhulpverlener aanmeldt bij HartslagNu, kun je ingezet worden als burgerhulpverlener. In het geval van een reanimatie word je samen met 30 andere vrijwilligers opgeroepen om hulp te bieden.

Wat zijn de eisen om burgerhulpverlener te kunnen worden?

  • Een geldig reanimatiecertificaat, EHBO-diploma of een certificaat van bedrijfshulpverlener (BHV).
  • Je hebt een goede gezondheid en kunt een zware inspanning verrichten.
  • Je hebt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Hoe ga je als burgerhulpverlener te werk?

Een HartslagNu oproep is niet te vergelijken met de manier waarop de meeste vrijwilligers hun reanimatie-certificaat hebben gehaald. Vaak heb je geoefend in een goed verlichte verwarmde ruimte met voldoende ruimte om je heen. Het was rustig en overzichtelijk en er waren bijvoorbeeld geen geëmotioneerde familieleden bij aanwezig. Wellicht oefende je met een voor jouw bekende AED die al klaar lag op de tafel en je deed alles volgens de regels die je samen net geleerd hebt.

Sorry, dit zal allemaal als je aankomt op het adres van het slachtoffer, al dan niet met een AED die je uit een kast hebt moeten halen, heel anders zijn. Ben daar op voorbereid!!!      

Hoe je samenwerkt als burgerhulpverlener en wat er van jou verwacht wordt, kan je lezen bij samenwerken burgerhulpverleners